top of page
Yazarın fotoğrafıJEOSTOK Mühendislik

İnklinometre Borusu - 70mm Dış Çap - 60mm Dış Çap

İNKLİNOMETRE NEDİR NERELERDE KULLANILIR?


İnklinometre ölçümleriniz, boru temini için lütfen telefonla veya email ile firmamızla irtibata geçiniz.


Mühendislik yapılarının inşası sırasında ve sonrasında ortamda oluşabilecek deformasyonların ve şev hareketlerinin, gözlenmesi, tespiti amacıyla inklinometre ölçümleri yoğun olarak kullanılmaktadır. İnklinometre ölçümü ile zeminde yatayda olan tüm hareketler tespit edilebilmektedir. Baraj gövdelerinde kazıklı temel sistemlerinde de imalat esnasında inklinometre boruları yerleştirilerek gövde de ve kazıklı temellerde olan hareketler ölçülebilmektedir.


İnklinometre borusu ucuz tedarikçi
İnklinometre Borusu

UYGULAMA NASIL YAPILIR



Zeminde açılan sondaj kuyusuna sağ tarafta resimlerde görünen bu iş için tasarlanmış ve üzerinde inklinometre probunun  düzgün olarak hareket edebileceği kanallar bulunan inklinometre borusu indirilir. Sondaj çapı ne kadar geniş olursa o kadar iyi çünkü kuyularda zaman zaman dökülmeler yıkılmalar olmakta ve inklinometre borusunun indirilmesinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yalnız boruyu indirirken dikkat ediyoruz borumuzun kanalları kayma düzlemine dik olarak yerleştirilmelidir. İnklinometre borusu kuyuya indirilmeden önce borunun yanına kuyuya dipten yukarı doğru çimento enjeksiyon enjeksiyonu basacak olan hortum  bağlanır. İnklinometre borusunun ve enjeksiyon hortumunun kuyuya indirilmesini takiben enjeksiyon hortumundan kuyuya çimento-su karşımı basılır. Enjeksiyon basılmasına çimento-su karşımı kuyu ağzına ulaşana kadar devam edilir. Enjeksiyon işleminin tamamlanmasını takiben Kuyu ağzına kilitli muhafaza takılır; ta ki içine çoluk çocuk bir şey atmasın.



Borumuzu kuyuya yerleştirdik. Enjeksiyonun priz alması için bir hafta kadar bekledik. İnklinometre cihazımızla sahaya geldik. İnklinometre probunu kuyuya yerleştirdik aşağıdan itibaren kayıt almaya başlıyoruz.  Bu bizim ilk kaydımız ve referans kaydımız. Kayma yönüne göre hem X yönünde hem de Y yönünde kayıt yapabiliyoruz. Daha sonra belli periyodlarla kayma şiddetine göre (ayda bir veya 6 ayda bir vs.) müteaddid zamanlarda sahaya gelerek kuyuda yeni kayıtlar alıyoruz.



Aldığımız kayıtları cihazımızın yazılımında üst üste yerleştiriyoruz. Her alınan kayıt farklı renklerde gözükecektir. Aşağıda örnekleri var. Alınan kayıtları ilk kayda (referans) kıyaslayarak inklinometre borumuzdaki dolayısıyla zeminimizdeki hareketin yönünü, hızını, hangi metrelerde olduğunu görebiliyoruz. Bazı durumlarda hareket o kadar şiddetli olabiliyor ki inklinometre borumuz aşırı deforme-kırılma olabiliyor ve probumuz daha aşağı inemiyor.


inklinometre cihaz tamiri
İnklinometre Cihazı

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page